Sprawozdanie za rok 2019 – Parafia Św. Józefa w Skarżysku – Kam.

Sprawozdanie z pracy AM w Par. Św. Józefa w Skarżysku – Kam.- rok 2019.

W minionym roku odprawiane były co miesiąc Msze św. w intencjach AM z aktywnym udziałem członkiń w liturgii ( czytanie lekcji, własna modlitwa wiernych, modlitwa po Komunii św. ). Regularnie odbywały się też spotkania modlitewne. Kontynuowano zamawianie Mszy św. w intencji kapłanów w każdy pierwszy czwartek  danego miesiąca. Apostołki maryjne dołączyły 14 września  do modlitwy w intencji Ojczyzny, zorganizowanej przez kapłanów w kościele. Modliły się też na różańcu w domach. Oglądały transmisję z Włocławka, uczestnicząc duchowo w rozważaniach , Eucharystii, modlitwie różańcowej. Codziennie obejmowały modlitwą ,, Margaretkową’’ obecnych i byłych proboszczów oraz wikariuszy.

Dnia 27 września odprawiona została Eucharystia w intencji Jubilata, ks. Stanisława Bujnowskiego, diecezjalnego opiekuna AM. Natomiast  tzw. ,,gregorianki’’ odprawiano za zmarłego proboszcza, ks. Tadeusza Skrzypczaka, w których również uczestniczyły  niektóre apostołki maryjne wraz z przewodniczącą.

( Relacja telefoniczna ap. U. Niziołek)